KJ Equine Balance - kokonaisvaltaista hyvinvointia hevoselle | Puodista luonnollista helpotusta kesäkutinoihin
hevoshieronta koirahieronta kraniosakraaliterapia kraniosakraalihoito kraniohoito kiinalainen lääketiede akupunktio muurame (-ollaan 10min jyväskylästä eli melkein osa sitä :D , pitäisikö siis jyväskylä olla erikseen?) kristiina joensuu ratsastus klassinen ratsastus maastatyöskentely pihatto hevonen koira luonnonmukainen kj equine balance ratsastustunti ratsastuskurssi ajo-opetus työhevonen hevoselämys jyväskylä
390
post-template-default,single,single-post,postid-390,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Puodista luonnollista helpotusta kesäkutinoihin

Puodista luonnollista helpotusta kesäkutinoihin

Kesä ja kärpäset, hevoselämässä ne valitettavasti kuuluvat yhteen. Tilannetta voi helpottaa monellakin tavalla. Tallillamme hevosilla on jatkuva pääsy laitumeltakin pihattoon. On mukava huomata miten hevoset viettävät päivän kuumimmat hetket mieluiten pihatossa suojassa kuumuudelta ja ötököiltä. Pahimpaan aikaan laitumelta tullaan rivakassa laukassa pihaton suojiin rauhoittumaan ja päiväunille, useita kertoja päivässä. Liikuntaakin tulee samalla – ja ihan positiivista on, että lihomaan taipuvaiset hevosemme todella tulevat välillä vapaaehtoisesti pois laitumelta syömästä.

Käytämme hevosillemme hyönteisen karkoitukseen sekä kutinoiden hoitamiseen samoja luonnollisia tuotteita joita myös myymme puodissamme. Kietäväisen kotimaisessa tuotesarjassa on todella ihana luonnollinen Hoitoöljy, jota levitämme sienellä hevosten arkoihin paikkoihin hoitamaan jo sattuneita puremia sekä häätämään ötököitä. Lisäsuojaa saa Kietäväisen Eläinten ystävän ihonhoitosuihkeesta joka on tehokas ja helppo tuote suihkupullossa suojaamaan syöpäläisiltä ja hyönteisiltä. Suihke auttaa myös hillitsemään kutinaa. Tuotetta voidaan käyttää myös haavojen päällä, sillä se ei kirvele. Tämän tuotteen (pienehkön pakkauskoon lisäksi ainoa) huono puoli on se, että se voi värjätä vaaleaa hevosta.

 

Olemme päässet perehtymään ötökkäasioihin perusteellisesti, sillä tallissamme asuu myös yksi kesäihottumahevonen. Ihottumahevosemme Helmi on jatkuvasti suojattuna ihottumaloimella sekä –hupulla. Helmin iholle ei laiteta lainkaan kemikaaleja vaan sitä hoidetaan ainoastaan luonnonmukaisilla tuotteilla. Käytössä kutinaa vastaan on Vital Herbs -tuotesarjan Vitaderm Lotion, joka hillitsee kutinaa luonnollisesti mutta tehokkaasti. Helmi syö jatkuvasti myös saman sarjan (Vital Hebs) ihottumahevosten yrttisekoitusta Itch Away. Myös Better Choicen sekä Chia de Gracian ihottumayrtit löytyvät valikoimistamme, aiempina vuosina Helmi on käyttänyt niitä, tänä vuonna päätimme testata uutta valikoimiimme saapunutta tuotemerkkiä. Ihoa ravitsevia rasvahappoja Helmi saa joko chian tai hampun siemenistä päivittäin. Kutinaa hillitsevä Vitaderm Lotion on myös muiden hevosten (erityisesti herkkähipiäisen Heikin) mieleen pahimpaan ötökkäaikaan: kutina helpottuu silmin nähden nopeasti geelin levittämisen jälkeen. Ihottumahevosen hoidossa kannattaa tarvittaessa turvautua oireita hillitseviin allergialääkkeisiin, konsultoi lääkityksestä omaa eläinlääkäriäsi.

Pahimpaan ötökköaikaan Helmi saa ennen geelin levitystä vesipesun haalealla vedellä, hiki pestään toki aina välittömästi pois liikutuksen jälkeen (kuten muiltakin hevosilta) ja shampoolla Helmiä pestään vain tarpeen vaatiessa. Kietäväisen tuotesarjassa on ihoa rauhoittava luonnonmukainen Tervashampoo, jonka olemme todenneet toimivaksi Helmin herkällä iholla. Joskus hoito, loimi tai olosuhteet kuitenkin pettää ja iho menee rikki. Silloin otamme hätiin Kietäväisen kuusenpihkavoiteen, joka edistää rikkoutuneen ihoalueen hyvää bakteerikantaa ja vähentää huonojen bakteerien lisääntymistä. Rikkoumat pääsevät paranemaan nopeasti ilman voimakkaita synteettisesti valmistettuja lääkeaineita.  Kietäväisen valikoimissa on myös ihana Tervainen Ihovoide, joka sopii sekä eläimille että niiden omistajille erilaisiin ihon rikkoumiin, hyönteisten puremiin, sieni-infektioihin jne. Eräänlainen luonnonmukaisten tuotteiden must-have joka kannattaa näin kesäaikaan pitää jatkuvasti mukana käsilaukussa. Kaikki nämä tuotteet ihottumahevosen hoitoon (ja muidenkin kesän kutinoista kärsivien) löydät nopeasti ja helposti puodistamme.

Hyönteisten torjuntaan olemme päätyneet sekoittamaan oman sekoituksen suihkupulloon. Tänä vuonna cocktailimme sisältää omenaviinietikkaa, vettä, pikiöljyä sekä eteerisiä öljyjä. Toisinaan olen lisäksi marinoinut valkosipulinkynsiä sekä nokkosta, suodattanut nesteen erikseen ja lisännyt sen osaksi sekoitusta (ja jos et innostu marinoimaan niin voit lorauttaa seokseen hieman myös valikoimistamme löytyvää Blue Chipin nestemäistä valkosipulia – toimii!). Itsetehdyn karkotteen turvallisuus ja ainesosien luonnollisuus sekä edullinen hinta puoltaa mielestäni oman sekoituksen tekemistä. Jos haluat kokeilla, neuvon ja annan vinkkejä mielelläni. Puodistamme saat myös Kietäväisen Pikiöljyä helposti ja edullisesti eri kokoisissa pakkauksissa. Otahan yhteyttä!

Aurinkoa ja lämpöä kesääsi – ötököistä huolimatta!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.